Vesić osudio puštanje na slobodu vozača koji je usmrtio dečaka na Karaburmi

Vesti 23. jul. 202110:2518 komentara
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić oštro je osudio puštanje iz pritvora bahatog vozača koji je na pešačkom prelazu ubio dečaka i teško povredio njegovog brata i oca, i istakao da je ovakva odluka sa pravom uznemirila javnost.

Povezane vesti

Gostujući na TV Studio B, on je naglasio da u ovoj zemlji, kao i u svakoj demokratskoj zemlji postoji nezavisnost pravosuđa i da niko nema pravo da se meša u njihov rad.

„Kako neko ko je učinio takvo nedelo i ima više krivičnih dela i kazni zbog bahate vožnje i ponašanja može da bude pušten da se brani sa slobode? U ovoj zemlji, kao i u svakoj demokratskoj zemlji postoji nezavisnost pravosuđa i mi nemamo pravo da se mešamo u njihov rad. Ja ne znam ko su ljudi koji su doneli tu odluku, ali se pitam kako mogu da spavaju. Saobraćajne nesreće mogu da se dese i ako niste krivi, ali ovde se vidi ko je kriv i ko je pokosio dva deteta na pešačkom prelazu i pobegao sa lica mesta. Ako to ne izaziva uznemirenje javnosti, a to je jedan od razloga za pritvor u Zakonu o krivičnom postupku, onda ja ne znam šta još može da uznemiri javnost“, zapitao se Vesić.

Prema njegovim rečima, koliko god da bude osućen taj bahati vozač, roditeljima to dete niko ne može da vrati, ali makar da se znao da postoji zakon i da se za ovakva dela odgovara.

Na Karaburmi je u toku protest građana, zatvorena je Ulica Marijane Gregoran zbog toga što je pušten na slobodu vozač koji je ubio dečaka i teško povredio njegovog brata i oca.

Komentari

Vaš komentar