Vesić očekuje potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata, obećava festivale

Vesti 06. maj. 202113:415 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas kako očekuje da na sednici Kriznog štaba bude doneta odluka o potpunom otvaranju ugostiteljskih objekata od subote, 8. maja, saopštila je gradska uprava.

Vesić je za TV K1 ocenio da se epidemiološka situacija poboljašava i da sve više bolnica izlazi iz kovid sistema, što je uslov da se glavni grad vrati normalnom životu.

povezane vesti

On je istakao da će gradska uprava doneti posebne pogodnosti za organizovanje koncerata jer želi da ivent industrija počne da radi što pre, a da će prvo spustiti cene za zakup Arene, Tašmajdana i drugih objekata, kao i da će zakupnina moći da se plaća na rate.

„Mogu da obećam da će Beograd ove godine održati sve gradske festivale poput Bir festa, Besmusa, Festa, Bitefa i Džez festivala u kapacitetu istom kao za pozorišta, sa trećinom popunjenih mesta“, rekao je Vesić, ocenivši da je za ostvarenje tih planova potrebno da se što više ljudi vakciniše.

On je dodao da će 15. maja biti pokrenuta kampanja za vakcinaciju mladih koja će biti realizovana u okviru Egzita i Bir festa.

Dodao je ukazao na predlog da se noćnim klubovima dozvoli rad samo gostima koji su revakcinisani i najavio da će taj predlog danas ponoviti na sednici Kriznog štaba.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar