Vesić: Obezbeđenje u javnom prevozu nema pravo da legitimiše građane

Vesti 06. jul. 202108:4743 komentara
Podeli:
Vrućina, gradski prevoz, GSP, klima uređaj, klimatizovano vozilo, leto, rashlađivanje, prozor, promaja
Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da obezbeđenje u javnom prevozu koje će ići sa kontrolorima nema pravo da legitimiše građane. To je, kako je on rekao, "nemoguće".

Prema njegovim rečima, o obezbeđenju u javnom prevozu odlučio je privatni partner bez odluke Grada Beograda, ali će procenu te odluke uraditi Javno pravobranilaštvo.

„Javno pravobranilaštvo će uraditi procenu te odluke koju je uradio naš privatni partner koji naplaćuje karte u Beogradu od 2012. godine i oni će proceniti da li je to u skladu sa ugovorom i zakonom, a onda će Grad dati svoj stav“, kazao je on za TV Prva i dodao da zakon ne sme da se krši, ali da prevoz mora da se plaća.

Povezana vest

Kada je reč o bezbednosti liftova u gradu, Vesić je naglasio da će država pomoći građanima da liftovi budu bezbedni, jer je njihova prosečna starost 40 godina.

„Kreiramo program koji treba da se realizuje do kraja godine. On će građanima omogućiti da te lifotve plaćaju na 10 godina, a ne na tri kao što je bilo do sada. Ta naplata će se vršiti putem računa za infostan, a cena će zavisiti od vrste liftova za koju se stanari odluče“, objasnio je on.

Takođe je rekao da će Grad Beograd oko 15. jula raspisati gradski konkurs za subvencije za kupovinu bicikla.

„Predložili smo izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, tako da bi i bicikli mogli da se voze u žutoj traci, a radimo i 40 kilometara novih biciklističkih staza, jer želimo da stimulišemo korišćenje bicikla“, kazao je on.

Komentari

Vaš komentar