Vesić: Obezbeđen gas za grejnu sezonu u Beogradu

Vesti 08. okt 202114:28 4 komentara
Shutterstock

Grad Beograd je sklopio ugovore, platio i obezbedio potrebne količine gasa za čitavu grejnu sezonu, što znači da će Beograđanke i Beograđani zimu provesti u toplim stanovima, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić nakon sastanka Radne grupe za koordinaciju aktivnosti snabdevanja energijom na teritoriji grada Beograda, prenosi Beoinfo.

On je naglasio da je dobra vest za Beograđane da je Grad sklopio ugovore i kupio potrebne količine gasa za grejanje tokom čitave sezone i dodao da ne postoji nikakva opasnost da gasa nedostaje tokom grejne sezone.

„Sve to govori da će Beograđanke i Beograđani zimu provesti u toplim stanovima. Danas smo iz ‘toplih proba’ prešli u trajni režim grejanja, koji će trajati sve do kraja sledeće nedelje, kada se ponovo očekuje toplije vreme i još jedan talas miholjskog leta. Grejanje je počelo, a ukoliko slučajno postoje problemi, građani bi trebalo da se jave kol-centru ‘Elektrana’ i prijave slučaj“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, sva gradska preduzeća dobila su zadatak da naprave plan snabdevanja energentima koji su potrebni do kraja zime kako bismo dobili tačne informacije o tome koliko energenata imaju na raspolaganju, da napune zalihe i budu spremni za svaku situaciju.

On je naveo da se to, pre svega, odnosi na JKP GSP „Beograd”, koje je najveći potrošač dizel goriva u Beogradu i Srbiji, a ujedno i najveći klijent Naftne industrije Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare