Vesić obavestio firmu Kentkart da obezbeđenje ne može da legitimiše putnike

Vesti 07. jul. 202114:59 > 15:006 komentara
Podeli:
Goran Vesić
Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je danas obavestio kompaniju "Kentkart" koja naplaćuje karte u gradskom javnom prevozu, da licencirano privatno obezbeđenje koje je ona angažovala, nema pravo niti osnov da legitimiše putnike.

„Po gradskim odlukama, kontrolu karata vrše kontrolori, a ovlašćenje za legitimisanje, u skladu sa pozitivnim propisima, imaju samo i isključivo službena lica, medju kojima su i komunalni milicionari“, naveo je Vesić, preneo je Beoinfo.

Povezane vesti

On se kompaniji „Kentkart“ obratio povodom odluke da angažuje licencirano obezbeđenje za postupanje u vozilima javnog prevoza putnika u Beogradu.

„Razumem vašu potrebu da zaštitite kontrolore u obavljanju radnih obaveza, s obzirom na to da je samo tokom ove godine bilo oko pedeset fizičkih napada na njih od putnika koji ne plaćaju karte“, poručio je Vesić.

On je podsetio da Beograd za javni prevoz izdvaja oko 240 miliona evra godišnje, od čega se od kupovine karata naplati oko sedamdesetak miliona, što znači da se javni prevoz dotira sa oko 180 miliona evra godišnje.

Vesić je u utorak rekao da je o obezbedjenju u javnom prevozu odlučio privatni partner bez odluke Grada Beograda, a da će uskladjenost te odluke s ugovorom i zakonom proceniti Javno pravobranilaštvo.

Komentari

Vaš komentar