Vesić o protestima: Manjina društva maltretirala desetine hiljada ljudi

Vesti 28. nov 202112:55 33 komentara
Beta/Miloš Miškov

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da u Srbiji svako ima pravo da izražava svoje mišljenje na način na koji smatra ispravnim, uključujući i putem protesta, ali niko nema pravo da protestujući ugrožava druge ljude, ometa njihov način života i ograničava njihovo kretanje, preneo je Beoinfo.

„Nažalost, to se juče dogodilo u Beogradu. Nekoliko stotina ljudi, koji su manjina u našem društvu, pokušali su da blokiraju saobraćajnice i tako su maltretirali desetine hiljada ljudi ugrožavajući im pravo na slobodno kretanje jer zbog toga nisu mogli da stignu tamo kuda su naumili“, naveo je Vesić na Fejsbuku.

Istakavši da će uvek stati iza Beograđanki i Beograđana i da niko neće smeti da se iživljava nad njima, Vesić je dodao da postoje drugi načini da se iskaže mišljenje ili nezadovoljstvo, ali ne tako što će se ograničavati pravo na kretanje drugima.

On je u ime Beograda zamolio one koji su u subotu blokirali saobraćajnice da“pronađu drugi način da izraze svoje nezadovoljstvo, a ne tako što će da se svete Beograđankama i Beograđanima“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare