Vesić o izgradnji u bloku 37: Ta zgrada je „monstrum“ i nije joj mesto tamo

Vesti 09. jun 202113:34 > 14:1942 komentara

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je izjavio za N1, govoreći o situaciji u bloku 37 gde građani protestuju zbog izgradnje poslovnog objekta, da će danas imati sastanak sa inspekcijom s tim u vezi.

„Ako mene pitate, mislim da je ta zgrada ‘monstrum’ i da toj zgradi nije mesto tamo. Ti ljudi koji rade su iskoristili mogućnost koju im je davao urbanistički plan, usvojen 2003. a menjan 2009, da grade tu zgradu“, ocenio je Vesić.

Povezane vesti

Vesić objašnjava da je novim urbanističkim planom iz 2016. smanjena spratnost i povećana udaljenost, te da „takva zgrada sada ne bi mogla da se gradi“.

On dodaje da će imati sastanak sa inspekcijom kako bi video njihov izveštaj.

„Uradiću sve što mogu, posle ću razgovarati sa građanima. Nisam neozbiljan da pričam sa građanima, a da ne znam šta mogu da im kažem“, objašnjava Vesić.

Podsetimo, stanari bloka 37 blokirali su prethodnih dana Ulicu Milutina Milankovića zbog najave gradnje višespratne poslovne zgrade u tom delu Novog Beograda.

Ne odustaje se od izgradnje gondole

Zamenik gradonačelnika Beograda je izjavio da se ništa nije promenilo kada je reč o izgradnji gondole na Kalemegdanu.

„Gondola će se izgraditi. Možda se nekome ne sviđa, ali građani će glasanjem na izborima odlučiti da li će se gondola graditi“, rekao je Vesić i dodao da se odluka Upravnog suda o poništavanju dozvole odnosi „samo na jedan proces“, trvdeći da to nije konačna odluka.

Neće biti odlaganja otpada u Revi

Goran Vesić je ponovio da odlaganja građevinskog otpada u bara Revi neće biti.

„U tom delu se od 1956. predviđa industrijska zona. Ne možete to da promenite tek tako. Rekao sam da tamo neće biti odlaganja otpada i neće biti jer to rešava problem za godinu ili dve a mi tražimo trajno rešenje. Mislim da smo blizu da ga nađemo i objavimo da ćemo raditi veliko postrojenje za preradu otpada, to neće biti Reva“, rekao je Vesić.

Komentari

Vaš komentar