Vesić: Novogodišnji koncerti u Beogradu biće održani uz sve epidemiološke mere

Vesti 22. dec 202109:05 4 komentara
N1

Spektakularni novogodišnji koncert Jelene Кarleuše, Marije Šerifović i Sare Jovanović, kakav Beograd još nije video, 31. decembra na platou ispred Doma Narodne skupštine, kao i koncert Gorana Bregovića na Sava promenadi biće održani uz sprovođenje svih epidemioloških mera, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

„Postoji razlika između organizovanja proslava u zatvorenom i otvorenom prostoru. Кoncerti koje grad Beograd organizuje biće na otvorenom prostoru, na kome je daleko manji rizik od zaraze. U svakom slučaju, mnogo manji od fudbalskih i košarkaških utakmica koje su se svakodnevno organizuju na otvorenom, ali i u zatvorenim prostorima, a koje niko ne pominje kao da se ne događaju“, rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

Kako je objasnio, grad je pripremio 50.000 zaštitnih maski sa grbom Beograda koje će biti podeljene posetiocima prilikom dolaska na koncert, a postojaće i punktovi na kojima će besplatno biti rađeni brzi testovi na koronu za posetioce koji nisu vakcinisani.

„Ukoliko bude bilo potrebno, ogradićemo prostor za posetioce. Beograd ima iskustva u tome, jer smo sve koncerte tokom leta organizovali na isti način. Tada smo to radili samo mi, a nisam primetio da se neko bunio zato što su drugi koncerti bili organizovani bez primene ovih mera“, istakao je Vesić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare