Vesić: Neću dozvoliti zatvaranje Beograda zato što se neki bahate na Kopaoniku

Vesti 26. feb 202110:23 > 12:12 101 komentara
N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić napisao je na svom Fejsbuk nalogu, posle sednice Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, da Beograd neće biti zatvoren na pet dana.

Vesić je, nakon sednice Кriznog štaba, da je medicinski deo štaba bio za zatvaranje svih ugostiteljskih objekata tokom vikenda i narednih pet dana, ali da se razgovaralo argumentovano, te da je predlog premijerke Ane Brnabić bio kompromisno rešenje, prenosi Beoinfo.

POVEZANE VESTI:

“Predlog premijerke bio je takav da se za vikend radi do 14 časova, što se odnosi na restorane, kafiće i sve druge uslužne delatnosti. Od ponedeljka se sve vraća na staro, znači radiće se do 20 časova. Takođe, posle 14 časova moći će da rade samo prehrambene radnje, apoteke, pumpe”, rekao je Vesić.

On je rekao da “u ime Grada Beograda, zastupa stav da se insistira na poštovanju postojećih mera, da se ne uvode dodatne restrikcije i da se više pažnje obrati na planine i ski-centre”.

Rekao je i da ne može da dozvoli da Beograd bude talac onoga što se dešava u ski- centrima jer 90 odsto zaraženih dolazi sa planina, i da je na situaciju sa Кopaonika i drugih planina, trebalo ranije da se reaguje.

„Ko ih je bio po ušima da idu na Kopaonik?“

Vesić je, uoči sednice Kriznog štaba, na TV Prva rekao da neće dozvoliti zatvaranje glavnog grada zato što se na Kopaoniku ne poštuju mere i kafići rade do pet ujutro.

„Taj koji je otišao na Kopaonik i zarazio se, on je, bre, individualno odgovoran. Ko ih je bio po ušima da idu na Kopaonik? Ko ih je bio po ušima da idu po klubovima tamo do 5 ujutru“, upitao je Vesić.

„Sad cela država treba da se bavi njima, koji inače nisu razmišljali ni o sebi, ni o drugima, i sada ćemo mi da zatvorimo nekog ko ima kafić u Resniku sa pet stolova i cela mu familija živi od toga zato što se neka starleta bahati po Kopaoniku i dođe zaražena i zarazi još 20 ljudi. Pa, stvarno to nije normalno. Mogu da se ljute na mene koliko god hoće, ja to neću dopustiti“, poručio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Izvor: TV Prva

Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa odlučio je danas da preporuči Vladi Srbije da ugostiteljski objekti i tržni centri u celoj zemlji tokom vikenda rade do 14 sati, nezvanično saznaju mediji, dok će javnost zvanično o tome biti obaveštena na konferenciji za medije u 15 sati.

Prodavnice, medicinske ordinacije, veterinarske ordinacije i laboratorije radiće kao i do sada, kao i frizerski saloni i dostava hrane.

Benzinske pumpe moći će da posluju do 14 sati, a posle tog vremena moći će samo da toče gorivo.

Nova sednica Kriznog štaba je u ponedeljak kada će se razmatrati poštovanje mera tokom vikenda.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare