Vesić: Neće biti gradnje u Bloku 8, ni bilo gde između zgrada na Novom Beogradu

Vesti 14. jan. 202209:3423 komentara
Podeli:
blok 8
Izvor: Urbanistički projekat/PC Art

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su dezinformacije da će se bilo šta graditi u Bloku 8 na Novom Beogradu, te da je taj plan zaustavljen još pre nekoliko meseci.

Predstavnici stanara zgrade poznate kao „kineski zid“ u Bloku 8 na Novom Beogradu usprotivili su se najavi izgradnje poslovno-stambenog kompleksa na oko 42.000 kvadrata, na mestu nekadašnjeg Centrotekstila, jer bi takav objekat, kako su naveli, blokirao pristup vazduha i svetlosti.

Vesić, međutim, tvrdi da su najave o izgradnji kompleksa na raskrsnici ulica Mihaila Pupina i Maršala Tolbuhina, dezinformacije.

POVEZANE VESTI:

"Čekao sam poslednjih dva, tru dana da se javi još neko od lokalnih funkcionera Gradske uprave da nešto urade, kažu ili stanu na stranu građana. Plan da se nešto gradi u Bloku 8 je zaustavljen još pre nekoliko meseci. Zaustavili su ga sekretarka za urbanizam i građevinske poslove Bojana Radaković i gradski urbanista Marko Stojčić koji su vrlo odgovorni", rekao je Vesić za TV Hepi.

On je istakao da je ono što se prikazuje ljudima i zbog čega se oni bune, plan kako investitor želi da to izgleda.

"To što neko želi, ne znači da će biti usvojeno. Garantujem da dok sam ja u Gradu Beogradu, taj plan neće biti usvojen kao što nije usvojen ni u bloku 37. Ukoliko dobijemo poverenje građana na izborima, rešićemo ceo Novi Beograd sa zabranom gradnje na lokacijama, koje se nalaze među zgradama a koje su predmet napada investitora. Mogu da razumem da će se graditi na Novom Beogradu ali na placevima koji su prazni, a ne između dve zgrade gde postoji prazan prostor. To se više neće događati i to ćemo rešiti", zaključio je Vesić.

Dodao je i da se završavaju pregovori i procedura razmene lokacije sa investitorima o Bloku 37 i da će to vrlo brzo postati gradska parcela.

Komentari

Vaš komentar