Vesić: Na tender za kupovinu 100 zglobnih autobusa na gas javile se dve firme

Vesti 10. avg. 202115:4618 komentara
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je završen tender za kupovinu 100 zglobnih autobusa na prirodni gas, i da su u zakonskom roku ponude predale dve evropske kompanije.

On je rekao da je jedna od te dve kompanije iz Evropske unije, i najavio da će komisija analizirati obe ponude i doneti odluku ko je najbolji ponuđač, preneo je Beoinfo.

Povezane vesti

„Kako je i obećano, Beograd će ove godine kupiti 100 novih, zglobnih autobusa na prirodni gas i to je samo početak ispunjenja obećanja da do 2030. godine ne bude nijedno vozilo u javnom prevozu koje koristi dizel“, rekao je Vesić.

Vesić je dodao da se planira da se u narednih pet godina kupi 500 ovakvih autobusa, „solo ili zglobnih“, tako da će ih u voznom parku glavnog gradskog prevoznika biti ukupno 600 novih vozila.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je ove godine kupljeno deset električnih autobusa, te da se nastavlja nabavka i ovih vozila.

„Uslovi ovog tendera su takvi da smo tražili da se autobusi kupe na lizing i s obzirom na to da smo koristili evropske povlastice, dobićemo mogućnost da 10 odsto svih sredstava koje potrošimo, bude vraćeno Gradskom saobraćajnom preduzeću ako se novim autobusima zamene stari sa dizel motorima, što će se i dogoditi“, istakao je Vesić.

On je rekao da se po ubrzanom postupku radi i na raspisivanju tendera za kupovinu novih tramvaja.

„U poslednjoj smo fazi i očekujem da ćemo u narednom periodu moći da izadjemo pred gradjane sa dinamikom po kojoj će biti zamenjeni svi stari tramvaji, kojih u Beogradu ima više od 100“, rekao je Vesić.

Komentari

Vaš komentar