Vesić: Na sednici Predsedništva SNS u subotu predlog za predsednika skupštine

Vesti 28. jul 202218:17 1 komentar
Fonet/ Aleksandar Barda

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je da će na sednici predsedništva te stranke, koja će biti održana u subotu, biti reči o kadrovskim rešenjima za rukovodstvo parlamenta, ali nije naveo ko je potencijalni kandidat za predsednika Narodne skupštine.

Vesić, koji je i član Predsedništva SNS, za televiziju B92 rekao je da ukoliko stranka u subotu „izađe sa kandidatom za predsednika skupštine“ koga će predložiti predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, očekuje da u ponedeljak, 1. avgusta, bude izabrano rukovodstvo Narodne skupštine.

Povezane vesti

On nije odgovorio ni na pitanje da li će biti deo nove Vlade Srbije, kao jedan od ministara, navodeći da treba videti „ko će biti mandatar koga će Aleksandar Vučić predložiti u ime stranke da formira vladu“.

Na pitanje da li će Vučić napustiti funkciju predsednika SNS, kao što je najavio, Vesić je odgovorio da, i ako se povuče sa mesta predsednika, „Vučić nikada nece otići iz SNS“.

„To nije zakonska obaveza ali je predsednik to sam najavio. I predsedništvo i glavni odbor imaju jedinstven stav da Aleksandar Vučić treba da ostane predsednik stranke, o tome nas čekaju tek razgovori“, rekao je Vesić.

Vesić je dodao da ono što je siguran, to je da je Vučić „uvek svoj lični interes stavljao iza javnog interesa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare