Vesić: Makiško polje nema nikakve veze sa vodoizvorištem

Vesti 03. jan 202115:22 80 komentara
N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osvrnuo se na kritike koje se tiču gradnje na Makiškom polju i istakao da je metro potreban svima koji žive u Beogradu i da je za to potrebno da se donese niz urbanističkih planova.

„Prvi takav je plan za Makiško polje. Prvo ćemo u aprilu usvojiti plan generalne regulacije šinskih sistema, gde ćemo utvrditi nove trase i tramvaja i beogradskog voza“, rekao je Vesić, gostujući na TV Pink.

On je ocenio da je kampanja oko Makiškog polja vođena da bi se zaustavila izgradnja metroa i istakao da Makiško polje nema nikakve veze sa vodoizvorištem.

„Šta više, vidimo tu gomilu bespravne gradnje, koja je dozvoljavana u ranijim godinama gde svi imaju septičke jame, to je sigurno više ugrožavalo vodoizvorište od prave urbanizacije“, naglasio je Vesić i dodao da su u crvenoj zoni oko vodoizvorišta svi blokovi uz Savu na Novom Beogradu.

Neophodna istraga o prisluškivanju Vučića

Vesić je izjavio da je neophodna istraga o prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da svi koji su učestvovali u tome moraju da odgovaraju, jer je reč o teškom krivičnom delu.

Kako je rekao, predsednik je rekao da je prisluškivan na osnovu dokaza i na osnovu saznanja koje su mu dale službe zadužene da štite njegovu bezbednost.

Vesić je rekao da je očigledno da postoje ljudi koji „misle da na vlast mogu da dođu bez glasova, tako što će koristiti nezakonito prisluškivanje i sprovesti na jedan način državni udar“.

On je rekao i da će oko Božića biti organizovan sastanak sa građevinskim kompanijama u Beogradu i da će ih pozvati da pomognu u obnavljanju kuća porušenih u zemljotresu u Majskoj Poljani kod Gline u Hrvatskoj.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare