Vesić: Grad Beograd priprema 17 punktova za vakcinaciju

Vesti 14. jan 202118:09 > 18:40 26 komentara
Goran Vesić
Tanjug / Strahinja Aćimović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će grad, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, pripremiti 17 punktova za vakcinaciju građana protiv koronavirusa, uz Beogradski sajam na kome će se nastaviti vakcinacija gradjana kada bude završena vakcinacija medicinskih radnika.

Vesić je za RTS izjavio da su za punktove za vakcinaciju izabrana mesta koja imaju dosta prostora, i dovoljno parking mesta, kao što su sportske dvorane ili objekti namenjeni kulturi.

On je naveo da će uloga grada biti u čišćenju i održavanju mesta za vakcinisanje građana, ali i da će grad pomoći pri vakcinaciji starijih od 75 godina, a zatim starijih od 65 godina tako što će ih obaveštavati o tome u narednim danima, preko kol centara koje veliki broj starijih sugrađana već koristi.

„Naša obaveza kao grada je da se što više ljudi vakciniše, bićemo na usluzi starijima od 65 godina, kojih u Beogradu ima 350.000. Moći će da računaju na svaku pomoć naših opština kako bi se vakcinisali što pre“, rekao je Vesić.

Otvaranje Savskog trga i spomenika Stefanu Nemanji 27. januara

On je najavio će rekonstruisani Savski trg i spomenik Stefanu Nemanji koji se na njemu nalazi, svečano biti otvoreni 27. januara.

Vesić je rekao da je završena rekonstrukcija trga od 32.000 kvadrata, i da je posađeno 250 novih stabala.

Kako je naveo, završena je i rekonstrukcija fasade zgrade bivše Železničke stanice, u kojoj će se ubuduće nalaziti Muzej istorije Srbije.

„Iza same stanice ukrštaju se dve linije metroa, to je mesto koje će postati novi centar grada“, rekao je Vesić.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare