Vesić: Nemoguće je postaviti bombu u „Vodovod“, voda nije bila ugrožena

Vesti 16. maj. 202216:35 > 19:06
Podeli:
Izvor: Pixabay

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" dobilo je tokom popodneva dojavu da su u svim proizvodnim pogonima postavljene eksplozivne naprave, prenosi Beoinfo. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da je nemoguće postaviti bombu u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", jer je on od "posebnog" strateškog značaja i strogo se kontroliše.

Kako prenosi Beoinfo, u skladu sa zakonom i propisima koji regulišu ovakve situacije, „Vodovod“ je, zajedno sa policijom, preduzeo sve mere kako bi se izvršile provere i kako bi se nesmetano nastavio proces proizvodnje pijaće vode, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Povezane vesti

„Nijednog časa neće biti ugrožen nijedan gradski sistem. Iako je stigla dojava o bombi u Vodovodu, voda nije bila ugrožena“, rekao je Vesić za RTS.

On je ocenio da su dojave o bombama „rat protiv Srbije“.

„Ovo planiraju organizovane grupe iz inostranstva koje žele Srbiju da uvuku u neki rat“, rekao je on.

Vesić je istakao da je policija prisutna i da vrši provere na svim lokacijama na kojima je dojavljeno da su postavljene bombe. Od ranog jutra stigle su dojave o postavljenim bombama u više od 100 škola, a tokom dana i u tržnim centrima, na mostovima, železničkoj stanici, zoo vrtu, restoranima.

„Beograđanke i Beograđani ne bi trebalo da budu zabrinuti jer će „Vodovod“ i u ovakvim uslovima obezbediti nesmetano snabdevanje vodom. Više je nego jasno da se naša zemlja, kao i naš grad, nalaze pod organizovanim sajber-napadom nepoznatog protivnika, čiji je cilj da se poremeti normalan život u Srbiji i Beogradu, kao i da budemo sprečeni da samostalno i slobodno donosimo odluke koje se tiču naše budućnosti. Grad Beograd će uraditi sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje grada, a siguran sam da će nadležni organi znati da utvrde ko vodi ovaj specijalni rat protiv Srbije, ali i Beograda“, poručio je Vesić.

Komentari

Vaš komentar