Vesić: Data milionita doza vakcine u Beogradu

Vesti 26. apr 202108:15 > 11:32 11 komentara
Tanjug / Strahinja Aćimović

U Beogradu je u ponedeljak data milionita doza vakcine, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i istakao da je to velika pobeda svih građana Beograda.

„Očekujem da i drugi državni organi prate ono što radi Beograd a ne da pokušavaju da nas svode na nivo opšina (u Srbiji) koje imaju 10 ili 15 odsto vakcinisanih da bi oni manje radili. Ako se budu pratile ideje Beograda garantujem da će biti mnogo više vakcinisanih u Srbiji“, rekao je Vesić za TV Hepi.

Kako je naveo, Beograd je u vakcinaciji najbolji u Srbiji, jer je prvi osnovao kol centre, prvi gde su mobilne ekipe izašle na teren i gde je pokrenuta medijska kampanja.

„Pokušavamo da promovišemo vakcinaciju na način kako se radi u Londonu, Moskvi, Njujorku, posebno gledamo ono što se dešava u SAD, Izrealu, Britaniji“, rekao je Vesić i pozvao druge državne organe da „prate to što radi Beograd“.

On je na svom Fejsbuk profilu objavio da je u Beogradu, zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinisano 585.659 ljudi, što je 42,1 odsto ukupne punoletne populacije glavnog grada.

ДАНАС ОКО 09.30 САТИ БИЋЕ ДАТА МИЛИОНИТА ДОЗА ВАКЦИНЕ У БЕОГРАДУ!Данас око 09.30 сати на неком од пунктова на којима…

Posted by Горан Весић on Sunday, April 25, 2021

„Revakcinisano je 413.112 ljudi, odnosno 29,7 odsto punoletne populacije“, objavio je Vesić na svom Fejsbuku.

Kako je naveo, najbolji rezultat je u populaciji između 65 i 74 godine, u kojoj je vakcinisano 71,37 odsto ljudi.

„Naš cilj je da se 750 hiljada građanki i građana Beograda vakciniše“, istakao je Vesić, uz ocenu da će danas biti data milionita doza vakcine u Beogradu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare