Vesić: Biće obezbeđen prostor za udruženje Animal Rescue Srbija

Ljubimci 01. mar. 202116:174 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obećao je u ponedeljak da će organizacija Animal Rescue Srbija (ARS), koja je ostala bez prostorija u zgradi BIGZ, ubuduće besplatno koristiti gradski prostor.

Vesić je podsetio da je zgrada BIGZ privatizovana pre dvadesetak godina, a sada je ponovo prodata novom vlasniku koji će početi sa njenim renoviranjem.

“Obavio sam razgovor sa novim vlasnikom zgrade i Animal rescue Srbija će još mesec dana moći da ostane u prostorijama koje su do sada koristili”, rekao je Vesić nakon sastanka sa predsednikom ARS Aleksandrom Gavrićem u Starom dvoru, prenosi Beoinfo.

Pročitajte još:

Vesić je rekao da se nada da će Grad Beograd u narednih mesec dana obezbediti prostorije za Animal Rescue Srbija i naveo da će ova organizacija ubuduće delovati iz gradskog prostora.

Dodao je da će Grad u skladu sa mogućnostima i zakonom pomoći rad ove organizacije, navodeći da će i on kao građanin uplatiti 25.000 dinara na račun ARS.

Predsednik Animal Rescue Srbija Aleksandar Gavrić je zahvalio Vesiću na brzoj reakciji.

“Nadam se da ćemo u budućnosti moći da doprinesemo još više nego što je do sada bio slučaj, jer smo danas definitivno dobili ’vetar u leđa’. Siguran sam da ćemo imati još više volontera koji će nam pristupiti i tako pomoći da naše društvo bude uređenije po pitanju pomoći napuštenim i ugroženim životinjama”, rekao je Gavrić.

Komentari

Vaš komentar