Vesić: Beograd predlaže izmenu Zakona kako bi se stalo na put divljim deponijama

Vesti 21. mar 202121:59 16 komentara
Tanjug / Sava Radovanović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je lično podneo inicijativu Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da se izmeni Zakon o planiranju i izgradnji i da se uvede obaveza investitora da pre dobijanja upotrebne dozvole priloži dokaz o kretanju građevinskog otpada, preneo je Beoinfo.

„To praktično znači da će investitor morati da traži dokaz od kompanije koju je angažovao za odnošenje otpada da je građevinski otpad predat na deponiju koja je određena za tu namenu“, rekao je Vesić u šestom Fejsbuk intervjuu sa građanima.

On je istakao da divlje deponije koje guše Beograd moraju da se reše sistemski, a to znači izmena Zakona o planiranju i izgradnji.

Prema njegovim rečima, na deponiji Vinča završava se fabrika za preradu građevinskog otpada koja će iz otpada prozivoditi materijal koji će se koristiti za izgradnju puteva, a odlukom Skupštine grada Beograda preduzeće Gradska čistoća dobilo je pravo da izgradi nove deponije za odlaganje zemlje.

„Na ovaj način trajno rešavamo problem. U međuvremenu nam predstoji posao da očistimo postojeće deponije“, naveo je Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare