Veselinović: Standardne optužbe SNS i Vučića, besmislica da nas stranci plaćaju

Vesti 30. jul 202118:49 > 20:08 22 komentara

Dobrica Veselinović iz organizacije Ne davimo Beograd kaže za N1, povodom najnovijih optužbi da ta organizacija dobija stotine miliona evra iz inostranstva da bi rušila vlast i ugrožavala stabilnost, da su to standardne optužbe SNS-a i Aleksandra Vučića. "Ništa loše ne radimo. Vučić je u nekoliko navrata 2016-2017. godine govorio slično, prvo o 8 miliona, zatim 20 miliona pa je suma narasla na 35-40 miliona evra, da stranci finansiraju proteste, puč za smenu vlati i ubijanje predsednika, to je ozbiljna besmislica", kaže on.

Veselinović kaže da se napadi na njih dešavaju kada zagrebu oko nekih korupcijskih projekata.

„To smo imali od Siniše Malog, Vesića, nekih poslanika, nekada za napade koriste poluge sudske vlasti da nas opterete kaznama. Napadi su služili da nas dodatno dezavuišu, na nama je da delovanjem, ponašanjem, stilom pokažemo da je to besmislica. U realnom životu je obrnuto, kada vidite kako se oni ponašaju“, kaže on.

Smatra da „Ne davimo Beograd“ ima ozbiljan potencijal za glavni grad i da to pokazuju procenti.

„Pokazuju ono što je posledica našeg rada na terenu, nuđenje rešenja, pokazalo se da ima prostora za zelenu levu politiku i za nove ljude u politici, koji će graditi svoj put. Nas finansiraju građani, to se vidi, mi imamo nekih 3.500 članova, plaćaju godišnje 1.200 dinara – mi tražimo donacije za neke aktivnosti, plaćanje kazni i transparentni smo. Ideja da trošimo 200.000 evra u šoping centru je poražavajuća“, rekao je Veselinović.

„Afera sa Belivukom je afera samo Srpske napredne stranke i to je u njima donelo potrese. Ona se ne može razrešiti dok se ne smeni vlast, to je proces koji će mnogo dugo trajati, atmosfera sveopšteg haosa je zavladala“, kazao je Veselinović.

Dodaje da „Ne davimo Beograd“ još uvek nije odlučio da li će izlaziti na izbore.

„U kratkoročnom smo planiranju, to su završetak procesa pregovaranja sa evroparlamentarcima i 20. oktobar kada je naša skupština, datumi su kada ćemo odlučiti o tome, sačekaćemo i odlučiti šta ćemo raditi za izbore. Ne znači da ćemo odabrati put izbora po svaku cenu. Naše iskustvo nam pokazuje da je najbliži crnogorski scenario, neuspešnost Saveza za Srbiju i neke ad-hok koalicije nam pokazuju da od jedinstva ne treba da bude ništa, unutar opozicije ćemo dogovoriti mreže kontrolora, da se najbolje rešenje ponudi u nekoliko kolona koje su ideološki bliske i da će to ‘izvući’ najveći broj građana, nama treba velika izlaznost i praznik demokratije“, rekao je Veselinović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare