Veselinović i Zelenović s poslanicima EP o izbornim uslovima i demokratiji

Vesti 07. sep. 202120:03 > 20:3512 komentara
Podeli:
Izvor: Ne davimo Beograd

Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju Dobrica Veselinović i Nebojša Zelenović su sa predstavnicima Evropskog parlamenta u Briselu razgovarali "o daljem urušavanju demokratije u Srbiji" i o nepostojanju političke volje vlasti da se unaprede izborni uslovi.

Oni su sa evroparlamentarcima razgovarali „i o pritiscima na aktiviste, nezavisne medije i političke protivnike režima Aleksandra Vučića“, saopštili su Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju.

Veselinović i Zelenović, koji se nalaze u trodnevnoj poseti Briselu, počeli su seriju sastanaka sa predstavnicima Evropskog parlamenta i drugih institucija Evropske unije.

U okviru prvog dana posete Veselinović i Zelenović sastali su se sa evropskom poslanicom Tanjom Fajon, koja je i predsednica Odbora Evropskog parlamenta (EP) za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU, kao i posrednica u međupartijskom dijalogu o izbornim uslovima pod pokroviteljstvom EU i evropskim poslanikom Demetrisom Papadakisom.

Govoreći o međustranačkom dijalogu o unapređenju izbornih uslova pod pokroviteljstvom EU, Veselinović i Zelenović su, kako je saopšteno, upozorili Fajon „na opstrukcije koje dolaze sa strane vlasti i nepostojanje političke volje da se uslovi zaista unaprede“.

„Zahtevana je odlučnija uloga predstavnika EU u nastavku ovog procesa“, dodaje se u zajedničkom saopštenju.

Komentari

Vaš komentar