Lokalizovan veliki požar na Dorćolu, apel građanima da se klone dima

Vesti 14. jul 202106:53 > 13:0049 komentara

Gust crni dim nad Dorćolom. U Luci Beograd zapalio se privatni magacin u kom ima dosta zapaljivog materijala. U požaru, prema poslednjim informacijama, nema povređenih. Iz vatrogasne službe za N1 kažu da je požar pod kontrolom. MUP saopštio da je požar lokalizovan. Apel građanima čiji su stanovi ugroženi dimom da zatvore prozore ili napuste objekte. Kako je saopštila Luka Beograd, još se ne zna šta je uzrok požara i kolika je šteta.

Privatni magacin, u kom se uglavnom skladišti papir i karton, zapalio se nešto pre 6 sati, a vatra je ugašena do 9.00.

Požar na Dorćolu
N1

Reč je o magacinu koji se prostire na više od 700 kvadrata, na tri etaže, u kom je bilo uskladišteno dosta zapaljivog materijala.

Crni dim oko 6 sati pojavio se iznad Dorćola i video se sa veće udaljenosti. Vetar koji duva dim odnosi ka rekama.

Komandant vatrogasne brigade Beograda Miloš Majstorović za N1 kaže da su ekipe vatrogasaca po samoj dojavi, nešto pre šest sati stigli na lice mesta i da je upućeno 13 vozila sa 46 vatrogasaca.

Kada su stigli na lice mesta za sedam minuta zatekli su požar u razbuktaloj fazi u carinskom magacinu u kom se nalazi materijal koji lako gori, rekao je Majstorović.

Izvor: N1
Izvor: Tanjug / Jelena Stojanović
Izvor: N1
Izvor: N1/arhiva

„Veliko je požarno opterećenje, imali smo dosta problema u lokalizaciji, u ovom trenutku požar je pod kontrolom.  Trudićemo se da nakon toga sprečimo dim koji smeta sugrađanima“, rekao je komandant vatrogasne brigade i naglasio da dim može da bude opasan.

On je poručio građanima da ako u ili oko njihovih zgrada ima dima zatvore prozore, možda i da napuste prostor i prošetaju tamo gde je bezbednije.

Uzrok požara nadležne službe utvrdiće narednih dana.

Požar
N1

U toku je i smena vatrogasaca pošto su oni koji su jutros izašli na teren dali svoj maksimum, te zbog toga sada na lice mesta pristižu nova vatrogasna vozila sa vatrogasima koji će odmeniti kolege.

Ranije tokom požara čulo se i da povremeno puca staklo i čule su se manje detonacije.

Snimci reportera N1:

Magacinu ne može da se priđe, a u tom delu grada stvorila se gužva jer policija preusmerava saobraćaj.

U Luku Beograd stigao je i vatrogasno-spasilački brod koji vatrogasna vozila snabdeva vodom i pomaže u gašenju požara sa druge strane magacina, prenosi RTS.

Kako su rekli u Hitnoj pomoći, nema povređenih.

Komentari

Vaš komentar