Velika šteta od poplava na Kosovu: Bujica rušila mostove, voda ušla u kuće…

Vesti 11. jan. 202119:34 > 19:365 komentara
Podeli:

Obilne padavine izazvale su poplave i na Kosovu. Zbog izlivanja reka i potoka, i podzemnih voda, poplavljena su brojna domaćinstva. Lokalne vlasti saopštile su da je šteta na infrastrukturi, javnoj i privatnoj imovini - velika.

Zbog obilnih padavina koje su poslednjih dana vladale na Kosovu, došlo je do velikih poplava u mnogim opštinama, a pričinjena je i znatna materijalna šteta. Trenutno nema izveštaja o mogućim žrtvama. Sa terena se izveštava o otežanom stanju.

povezane vesti

Mnogi putevi su poplavljeni, a ostećeno je ili srušeno nekoliko mostova. Kiše su, između ostalog, izazvale poplave u Kosovu Polju gde je voda ušla i u kuće i stanove, kao i u automobile. Bilo je potrebno angažovati vatrogasce da bi se evakuisale ugrožene porodice.

Na teritoriji opštine Gračanica nabujale su i izlile su se iz svojih korita skoro sve rečice i potoci. Malo je domaćinstava koja nisu poplavljena ili koja nisu pretrpela materijalnu štetu, a građani se snalaze kako umeju da zaustave prodor vode u njihove prizemne prostorije.

Na najkritičijnijim mestima primetna su vatrogasna vozila, kao i ekipe putne mehanizacije.

Premijer u ostavci Avdulah Hoti izjavio je da kosovske institucije pomno prate situaciju sa poplavama na Kosovu, kao i da su svi državni kapaciteti stavljeni u pripravnost, uključujući Agenciju za upravljanje vanrednim situacijama, lokalne štabove i Kosovske bezbednosne snage.

Komentari

Vaš komentar