Velika akcija pošumljavanja SBB fondacije u Vojvodini

Vesti 07. dec 202111:521 komentar
Podeli:
Izvor: Promo/SBB

Velika akcija pošumljavanja SBB fondacije "Da šume bude više, da se lepše diše!" nastavljena je ovog vikenda u Vojvodini. Bečej, Bačka Topola i Kljajićevo postali su bogatiji za 2.600 sadnica zahvaljujući novoj akciji SBB fondacije i Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

U subotu, 4. decembra, u zajedničkoj akciji sa pobednicima konkursa „Da šume bude više, da se lepše diše!“, Udruženjem omladine „Start“, posađeno je 1.000 sadnica hrasta lužnjaka, poljskog jasena, bele topole i crne topole u Kljajićevu u blizini Sombora, navedeno je u saopštenju.

„Srećan sam da je velika akcija pošumljavanja stigla i u moj grad, koji je samo jedan od 16 gradova u kojima će do kraja akcije biti posađeno 13.000 sadnica“, rekao je Milan Vejin, menadžer za prodaju i upravljanje korisničkim iskustvom SBB kompanije u Somboru.

Pročitajte još:

Bečej je takođe dobio novih 1.000 sadnica zahavaljujući prijavi planinarskog društva „Lesson“, dok je u Bačkoj Topoli, u saradnji sa Ekološkim društvom Arkus, zasađeno 600 sadnica.

„Verujem da ćemo našom akcijom danas dati primer i drugima i pokrenuti ih na akciju“, izjavio je Željko Sekulić, regionalni menadžer za D2D prodaju SBB kompanije u Vojvodini.

U akciji su pored zaposlenih u SBB kompaniji i lokalnih udruženja učestvovali i volonteri i lokalno stanovništvo.

Sledeći gradovi koji će biti pošumljeni su: Bor 8. decembra, a zatim slede Zrenjanin 11. Pirot 17. i Kikinda 18. decembra.

„Pozivamo i vas da se priključite akciji pošumljavanja u vašem gradu i budete deo zelene budućnosti koju želimo da ostavimo našoj deci“, rekli su iz SBB fondacije.

SBB je deo United Grupe u okviru koje posluje i N1.

Komentari

Vaš komentar