Već nedelju dana štrajkuje glađu ispred Ziđina: Veći sam patriota od predsednika

Vesti 18. avg 202212:49 > 13:1812 komentara

Meštanin Slatine kod Bora, Zlatibor Kračunović već nedelju dana štrajkuje glađu ispred sedišta Ziđin majning u Boru, pošto kako on tvrdi, ova kompanija želi da mu “otme” zemlju.

Prema njegovi rečima, razlog zbog čega se odlučio na ovaj potez je to što je zakonom iz 2015. godine Vlada Srbije omogućila da 80 ara njegove zemlje bude, bez njegovog znanja, u katastru preneto na privatnu kompaniju.

S druge strane, kompanija Ziđin majning saopštila je da je Kračunović tražio za zakup više od pola miliona evra.

POVEZANE VESTI:

Kračunović je izjavio da se u poslednjih nedelju dana promenilo samo njegovo zdravstveno stanje, jer na njegove zahteve odgovora nema.

„Došao je samo zamenik predsednika opštine jednom ili, čini mi se, dvaput gde je dao neko obećanje – treba da idemo u Predsedništvo, treba da idemo kod premijerke, i posle toga više ne“, navodi on.

Poručuje da će se za svoju zemlju boriti koliko mu to zdravlje bude dozvolio.

„I šta da vam kažem, moramo ovo po prvi put da kažem na televiziji, ovim činom kako se ja borim za svoju dedovinu, za nešto što je sveto, u miru, znači dajem život, polažem za to, u miru, a kako li će tak da bude, ako bude rata, da položim život za svoju svetinju. Mislim da sam ovim činom veći patriota i od predsednika i od svakog onog ko misli da je patriota“, smatra Kračunović.

Na pitanje šta će biti ako ne uspe da se izbori za svoju zemlju, odgovara: „Ne znam šta ću, videću kako ću, ali još jednom da vam kažem – život ću dati za to, a kako će da se završi ne znam.“

Svoju raniju izjavu da će zemlju pokloniti Amerikancima objašnjava kao revolt.

„Meni se ekspropriše moja dedovina, gde se poklanja Kinezima, kineskoj privatnoj firmi, ne kineskoj državnoj firmi, nego je 100 odsto u privatnom vlasništvu. Zašto ja ne bih mogao ostatak moje zemlje da poklonim bilo kojoj ambasadi, američkoj, bilo kojoj i da vidimo da li može da se ekspropriše ta američka zemlja ili nemačka, ili bilo koja zemlja“, kaže Kračunović.

Komentari

Vaš komentar