Vaučeri za letovanje motivisali Nišlije da čekaju u redu za vakcinu

Vesti 14. maj 202112:4915 komentara
Podeli:
Izvor: Beta/Biljana Ljubisavljević

Vaučeri za letovanje za prvih 50 vakcinisanih građana u tržnom centru "Delta Planet" nisu izazvali gužve poput onih u Beogradu, ali su Nišlije u petak ipak bile u redu za vakcinu i pre 10 časova, kada je vakcinalni punkt otvoren.

Za prvih pola sata, uz vaučer turističke agencije „Euroturs“ od 3.000 dinara, vakcinisano je 25 ljudi, dok je prvog dana vakcinacije u pomenutom tržnom centru vakcinu primila samo jedna osoba. Većina vakcinisanih tvrdila je da su ionako planirali da se vakcinišu, a da ih je vaučer samo dodatno podstakao, međutim bilo je i starijih ljudi, koji su rekli da su vakcinu primili kako bi njihova deca mogla da smanje troškove letovanja u Grčkoj.

Nišlijka Aleksandra Milenković kazala je da su suprug i ona primili vakcinu prvenstveno zbog zdravlja.

„Zdravlje je na prvom mestu, a vaučer je bio dodatna stimulacija. Primila sam Fajzerovu vakcinu zato što su mi to svi savetovali, dojilja sam i rekli su mi da ta vakcina ne smeta bebi“, izjavila je Milenković.

Među građanima koji su vakcinisani bio je i Branislav Georgijev (87), koji je po vakcinu došao u pratnji sina.

„Dobrog sam zdravlja, ali me sin nagovorio da primim vakcinu. Njemu ću dati vaučer koji sam dobio“, izjavio je Georgijev.

Izvor : Beta/Biljana Ljubisavljević

Pomoćnica direktora Doma zdravlja Danijela Nešić kazala je novinarima da je u proteklih sedam dana u tržnim centrima u Nišu vakcinisano više od 700 ljudi.

„To je odlična brojka, jer nam se broj vakcinisanih nije smanjio u Domu zdravlja i na ostalim punktovima. Prešli smo 50 odsto zaštićenih prvom dozom i skoro 40 odsto građana Niša dobilo je i drugu dozu“, izjavila je Nešić.

Kazala je da Niš, Beograd i Užice vode u Srbiji po broju vakcinisanih građana.

„Ponosna sam na naše građane koji vode računa o svom zdravlju, a isto tako sam ponosna i na ekipe Doma zdravlja koje rade i vikendom. Odlazimo i do svakog sela i do svakog građanina. Činimo sve da obuhvat bude što veći, a razlog je da živimo slobodno i da pobedimo koronu“, istakla je Nešić.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da se za sada za dodelu vaučera javila jedino turistička agencija „Euroturs“, koja će podeliti građanima ukupno 150 vaučera.

„Mislim da je ovo dobar način da dodatno motivišemo Nišlije koje se nisu vakcinisale. To je samo početak, jer ćemo i sa ustanovama kulture i drugim organizacijama, posebno sa privatnim sektorom, da dogovaramo na koji način možemo da motivišemo ljude da nas je što više vakcinisanih“, rekla je Sotirovski.

Generalni direktor turističke agencije „Euroturs“ Milan Petković rekao je da se ta agencija pridružila inicijativi o podeli vaučera, zbog značaja koji vakcina ima u borbi protiv koronavirusa.

„Vakcinacija je ključ koji otključava brojna vrata i omogućava nesmetano putovanje. Od 1. juna verovatno u celoj Evropi, a od subote u Grčkoj, Turskoj i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima“, naglasio je Petković.

Vaučere za letovanje u subotu će dobiti prvih 50 građana koji se budu vakcinisali u tržnom centru „Roda“, a u nedelju će 50 vaučera dobiti oni koji se prvi budu vakcinisali u „Forumu“.

Dobijene vaučere građani Niša moći će da iskoriste za letovanje posredstvom „Eurotursa“ tokom čitave letnje sezone.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar