Vatrogasci-spasioci od 2009. spasili više od 26.500 građana

Vesti 17. sep 202111:35
Izvor: MUP Republike Srbije

Od osnivanja 2009. godine, vatrogasci-spasioci su u Srbiji obavili 381.928 intervencija u kojima su spasili 26.512 građana, rečeno je na obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije MUP Srbije.

Zahvalnice i priznanja pripadnicima tog sektora uručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je ocenio da Srbija „može da se osloni na hrabre i skromne vatrogasce-spasioce“.

„Vrlina je sama po sebi nagrada i to je upravo ono što sam prepoznao u vama. Hrabrost ide uz vaš posao, ali vrlina koju sam prepoznao i upoznao deleći sa vama hleb i vreme jeste skromnost“, naveo je Vulin, a preneo MUP.

Ocenio je da je nedavno angažovanje srpskih vatrogasaca-spasilaca na gašenju požara u Grčkoj i Severnoj Makedoniji „doprinelo da se ime Srbije izgovara sa više poštovanja i divljenja“.

„Na prvoj liniji tamo gde ste vi stali ona nije pala, nijedno drvo više nije stradalo, a oni kojima je bilo teško znali su da je pomoć stigla. Postojaće stotine, hiljade ljudi koje su zapamtile srpske vatrogasce zahvaljujući kojima imaju kuću i mogu da traju“, naveo je ministar.

Vulinu je načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić uručio zlatnu plaketu „u znak zahvalnosti“ za podršku i pomoć u razvoju tog sektora MUP.

Komentari

Vaš komentar