Vanredna situacija u selima oko Topole zbog prekomerne potrošnje vode

Vesti 02. avg 202122:27 3 komentara
česma, voda
N1

Na delu teritorije opštine Topola je zbog prekomerne potrošnje vode, uvedena vanredna situacija, a najavljeno je i kažnjavanje onih koji je neracionalno troše.

Predsednik opštine Igor Petrović rekao je za TopPres da se odluka o vanrednoj situaciji odnosi na domaćinstva u sistemu javnog vodosnabdevanja, te precizirao da su „to varoš Topola i sedam sela“ sa ukupno oko 4.000 priključaka. On je dodao da apeli o racionalnoj potrošnji vode nisu urodili plodom, i da se „izvestan period“ sprovode restrikcije na seoskom području.

„Od sutra krećemo sa inspekcijskim nadzorom oko neracionalne potrošnje vode… i nenamensko trošenje će biti sankcionisano“, rekao je Petrović.

On je naglasio da je donet i niz zaključaka koji se tiču rešavanja problema vodosnabdevanja na teritoriji opštine Topola kako bi se, kako je naveo, „obezbedio još neki litar u sekundi za naš sistem“.

Dodao je da će biti kupljeni plastični rezervoari za vodu koji će biti postavljeni na seoskom području kako bi amortizovali nestašice vode.

Prema njegovim rečima, naredna sednica štaba za vanredne situacije je u petak i biće sagledano kako se primenjuju donete mere.

Restrikcija vode se već sprovodi u sedam sela opštine Topola, Vinča, Plaskovac, Meterize, Lipovac, Žabare, Mitrovčić i Vaganac. Zbog nedostatka padavina i vrućina došlo je do smanjenog kapaciteta proizvodnje vode, a trenutno raspoloživo stanje sa svih izvorišta je 27 litara u sekundi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare