Vanredna situacija u selima kod Mionice zbog problema sa vodosnabdevanjem

Vesti 16. avg 202110:54 7 komentara
www.mionica.rs

U ponedeljak je počela dostava rezervoara sa vodom u mionička sela Rajković, Osečenica, Robaje, Mratišić, Bukovac i Golubac, pošto je opštinski štab za vanredne situacije Mionice u subotu proglasio vanrednu situaciju u ovim selima.

Opština Mionica je, po nalogu predsednika opštine i predsednika opštinskog štaba za vanredne situacije, donela odluku da se iz budžeta opštine finansira hitna nabavka 40 rezervoara sa pijaćom vodom. Dostava rezervoara sa više od 20.000 litara pijaće vode počela je u 7 časova. Cisterne se pune na privatnim izvorištima, koja nisu u sistemu vodosnabdevanja.

Boban Janković, predsednik opštine Mionica, rekao je za N1 da je u rešavanju problema sa vodosnabdevanjem ovih sela angažovana i Vojska Srbije, koja sa dva kamiona cisterne obilazi sela i građanima dostavlja pijaću vodu.

Zbog velikog broja gostiju u Banji Vrujci, opština je obezbedila priključenje još jednog bunara na vodovodni sistem za Banju i okolna sela.

Na sednici je doneta odluka o strogoj zabrani upotrebe vode za zalivanje i druge namene, za vreme trajanja vanredne situacije, a inspekcija je dobila nalog da vrši pojačan nadzor na terenu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare