Vanredna situacija i dalje na snazi u Svrljigu, bez struje četiri domaćinstva

Vesti 26. jan 202110:58
Izvor: N1/arhiva

Sneg, koji je ponovo pao u Svrljigu, nije doneo nove poteškoće u snabdevanju strujom stanovnika te opštine i trenutno su bez električne energije samo četiri domaćinstva, izjavio je predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

On je podsetio da je pre petnaestak dana zbog snega i leda probleme sa snabdevanjem strujom imalo gotovo 1.000 domaćinstava u većem broju svrljiških sela, zbog čega je opština proglasila vanrednu situaciju.

„Vanredna situacija je i dalje na snazi. Nismo je ukidali, jer smo strahovali od toga šta nam može doneti ovaj sneg koji su meterolozi najavljivali“, izjavio je Marković.

Prema njegovim rečima, radovi na elektromreži trajali su proteklih dana, jer su se pored kvarova koji su prvobitno nastali javljali i novi, pošto je došlo do topljenja snega i leda.

„Domaćinstvima koja su i dalje bez struje dostavili smo agregate i gorivo. Reč je o četiri domaćinstva koja se nalaze u udaljenim zaoseocima sela Lukovo, Vlahovo i Burdimo“, kazao je Marković.

Kako je kazao Marković, zbog snega koji je napadao tokom noći trenutno nisu prohodni putevi do svih svrljiških sela, ali su putari na terenu i u toku dana će biti očišćene sve lokalne saobraćajnice.

Komentari

Vaš komentar