Vakcinisano 20.500 građana, u domu zdravlja kažu – procedura jednostavna

Vesti 16. jan. 202108:59 > 09:0724 komentara
Podeli:
N1

Prema podacima Nacionalog tima za imunizaciju, zaključno sa petkom vakcinisano je 20.500 građana Srbije, a među ima i hiljadu starijih od 75 godina. Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja "Dr Milutin Ivković" na beogradskoj opštini Palilula kaže da su u petak odazvali svi pozvani građani stariji od 75 godina.

Kako napominje, procedura je jednostavna i po pacijentu traje od šest do sedam minuta.

„Kada pacijent dođe u Dom zdravlja uzima mu se lična karta i kratka anamneza njegovog zdravstvenog stanja u razgovaru sa lekarom. Istovremeno se unose podaci pacijenta u bazu podataka. Potom odlazi se kod sestre na vakcinaciju, a po izlasku iz prostorije pacijent posedi nekolko minuta“, objašnjava Stojanović.

Kako je naveo, u palilulskom Domu zdravlja sutra se nastavlja sa imunizacijom kada će biti vakcinisani zaposleni, a od ponedeljka se nastavlja vakcinacija starijih od 75 godina.

„Na sastanku sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem, dogovoreno je da od ponedeljka krene i vakcinacija građana starijih od 64 godine. Oni će takođe biti pozivani, a svaka lokalna samouprava otvaraće punktove gde će se vakcinacija obaviti“.

Stojanović kaže da će pri samom pozivu iz E-uprave i kol-centara, građani dobiti odgovor na sve nedoumice u vezi sa vakcinacijom.

Naglasio je da je Srbija jedna od retkih zemalja koja će imati tri vakcine. Svaka vakcina je dobra, a omogući će povratak normalnom životu građana, ističe Stojanović.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar