Vakcine AstraZeneke stigle u Srbiju

Vesti 21. feb. 202108:08 > 14:19228 komentara
Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" avion kojim su u Srbiju dopremljene vakcine kompanije "Astra Zeneka". U Srbiju je stiglo 150.000 doza.

Zajedno sa predsednikom Vučićem, vakcine su na aerodromu dočekali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji.

Kako je rekao predsednik Srbije, dolaskom vakcina AstraZeneke, Srbija, uz Ujedinjene Arapske Emirate, postaje jedina zemlja koja ima više od tri vakcine na raspolaganju.

„Za ovo je bilo potrebno mnogo truda, i naših prijatelja iz Ujedinjenog Kraljevstva i Indije. Molio sam i Borisa Džonsona i neke druge ljude u britanskoj vlasti, hvala im na podršci. Da se zahvalim indijskom premijeru, ministru spoljnih poslova, cena za ove vakcine je najpovoljnija, po izuzetno povoljnim cenama uspeli smo da obezbedimo vakcine, koje su od sutra dostupne našim građanima“, rekao je Vučić.

N1

On je zamolio građane da se ne opuštaju, iako su, kako je naveo, što se tiče vakcina brojevi veliki.

„Moramo da ubrzamo vakcinaciju, da dođemo do million makar prvovakcinisanih do kraja februara, a da broj revakcinisanih pređe 650 hiljada, i u onda ćemo u martu početi da osećamo blagodeti, uprkos našem ponašanju“, dodao je Vučić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar