Vakcinacija najstarijih građana u Beogradu, od subote u Novom Sadu, Subotici…

Vesti 15. jan. 202109:19 > 13:5518 komentara
Podeli:

Vakcinacija prvih 1.000 gradjana, starijih od 75 godina, koji su se prijavili preko portala E-uprave, počela je danas u domovima zdravlja: Vračar, Voždovac, Zemun, Zvezdara, Savski venac, Stari grad, Palilula, Novi Beograd, Čukarica i Rakovica. Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek je rekao za RTS da su domovi zdravlja u Beogradu spremni za vakcinaciju koja je počela u 10 sati.

Prema njegovim rečima, sutra počinje vakcinacija u Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu, Šapcu, Loznici, Čačku, Кruševcu, Кragujevcu, Nišu.

Povezano:

Nakon građana starijih od 75 godina, započinje prva B faza prve faze, a slede građani od 64 do 74 godine starosti. „Oni će doći na red u zavisnosti od trenutne epidemiološke situacije i broja vakcina na Torlaku, nadam se vrlo brzo“, rekao je Đerlek.

Svi koji se vakcinišu dobiju informator, svakako da to nije bolno, dodao je. „Do sada smo, prema jučerašnjem preseku,  vakcinisali više od 19.000, sa današnjim danom to će biti 20.500 naših sugrađana i do sada nismo imali neželjenih dejstava“, kaže Đerlek.

Koronavirus je, prema zvaničnim podacima, u Srbiji (od početka epidemije) registrovan kod 368.072 osobe, a zabeleženo je 3.687 smrtnih slučajeva.

A kakvo je iskustvo jedne starije sugrađanke koja je danas primila vakcinu pogledajte u videu:

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar