UZUZ: Peticiju protiv hitnog izbora Zagorke Dolovac potpisalo 25.000 ljudi

Vesti 07. jul. 202118:22 > 19:138 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Udruženja za zaštititu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) Savo Manojlović izjavio je da je peticiju protiv hitnog izbora Zagorke Dolovac za republičkog javnog tužioca Srbije "potpisalo za samo nekoliko dana više od 25.000 građana na plaformi Kreni - Promeni".

Manojlović je u pisanoj izjavi naveo da je „u obrazloženju Vlade Srbije za izbor Zagorke Dolovac navedena lažna informacija, tražen je hitan izbor kako ne bi došlo do štetnih posledica zbog navodnog isticanja mandata“.

„U pitanju je očigledan pokušaj prevare, Zagorki Dolovac mandat ističe u decembru ove godine i nema nikakvog razloga da se izbor vrši pre redovnog zasedanja (Narodne skupštine) u oktobru. Očigledna je namera bila da se izbor Zagorke Dolovac prošvercuje dok su ljudi na odmorima, a javnost uspavana“, rekao je Manojlović.

Manojlović je dodao da „peticija svakako pokazuje ne samo šta građani misle o ovom pokušaju prevare, već i o samom radu Zagorke Dolovac, koja je umesto samostalnog rada služila svakoj vlasti“.

„Ali se zato oglasila pre tačno godinu dana da pre sprovedenog sudskog epiloga javnosti saopšti kako nije bilo prekoračenja sile dok je policija tukla narod na protestima za šta postoje snimci koje je cela javnost videla“, kazao je Manojlović.

Komentari

Vaš komentar