Uzrok nesreće u Zemunu zvanično nepoznat, devojčica nije životno ugrožena

Vesti 24. sep 202120:07 > 20:11 19 komentara

Autobus GSP-a koji saobraća na liniji 45 uleteo je u dečije igralište koje se nalazi u Krajiškoj ulici u Zemunu. Gradonačelnik Zoran Radojičić kaže da je povređeno četvoro dece i dvoje odraslih.

Nekoliko sekundi pre nego što je autobus probio ogradu i udario u atomobile, dečak koji se nalazio u blizini je izbegao udarac. Snimak nesreće sa nadzorne kamere – medijima je ustupio jedan od vlasnika obližnjeg lokala. Očevici za N1 kažu da se sve odigralo munjevito.

Povezane vesti

„Sedeo sam u obližnjem kafiću i čuli smo samo prasak i zapomaganje,došli smo tu, otac je držao dete u naručju od 3-4 godine, išao je na nosić krv i na usta krv. Ja sam mu prišao i onda sam se sagnuo pod autobus da vidim da li nema nekog ispod autobusa“, rekao je očevidac događaja.

Na pitanje da li  je uspeo da vidi šta se dogodilo sa putnicima i vozačem, odgovorio je: „Razvalili smo vrata, bilo je povređenih, valjda od udara u šipke, jedna devojka je ležala na klupici, druga je ležala ovamo.“

Ubrzo nakon nesreće, radnici GSP-a su odvezli autobus. Dečije igralište ostalo je gotovo uništeno. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je dvogodišnja devojčica zbog povreda zadržana u Tiršovoj.

„Ona nije životno ugrožena. Srećom, svesna je, ali s obzirom da ima prelom noge i povredu glave bolje je da bude na odeljenju intezivne nege. Pre toga su troje dece koji su povređeni bili pregledani u Tiršovoj i ono su pušteni na kućno lečenje, sa savetom ako bude nekog pogoršanja da se vrate. Dvoje odraslih je u Zemunskoj bolnici – još uvek su na dijagnostici, ali nisu životno ugroženi i verovatno će ići na kućno lečenje“, rekao je Radojičić.

Šta je uzrok nesreće – još nije zvanično poznato, a u medijima se spekuliše da bi to mogla biti tzv. ibertura, nekontrolisano ubrzanje autobusa, koje je već bilo uzrok nekoliko incidenata u glavnom gradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare