Uzbunjivač Aleksandar Obradović dobio počasnu člansku kartu NUNS

Vesti 24. mar 202114:20 > 14:213 komentara
Izvor: N1

Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz valjveske fabrike naoružanja Krušik, dobio je počasnu člansku kartu Nezavisnog udruženja novinara Srbije, saopštio je NUNS.

Kartu mu je uručila generalna sekretarka NUNS Tamara Filipović-Stevanović, danas u prostorijama udruženja, objavljeno je na sajtu udruženja.

Povezane vesti:

Njega i epidemiologa Zorana Radovanovića nedavno je Izvršni odbor NUNS-a proglasio za počasne članove, jer javnim angažmanom i saradnjom sa novinarima i medijama doprinose ostvarenju ciljeva tog udruženja.

Generalna sekretarka NUNS-a je podsetila da je Obradović uhapšen u septembru pretprošle godine jer je medijima dostavio dokumentaciju koja ukazuje na privilegovan položaj pojedinih privatnih firmi u valjevskoj fabrici oružja.

„Zbog svog hrabrog i časnog postupka Aleksandar i dalje trpi posledice, suspendovan je i ne dozvoljava mu se da radi svoj posao pošteno, ali nije odustao od borbe, prvo za slobodu, a potom i da puna istina o događajima u Krušiku dopre do javnosti“, rekla je Filipović-Stevanović.

Obradović je nezavisnim novinarima, koji svoj posao rade časno i profesionalno, dao neprocenjiv materijal o poslovanju Krušika sa povlašćenim firmama, a i bio je stalno dostupan za pitanja medija, naglasila je ona.

Aleksandar Obradović je izjavio da mu je veliko zadovoljstvo i čast što je postao počasni član NUNS-a.

„Novinari su imali veliku ulogu u celom mom slučaju i pitanje je kako bi se sve završilo da nije bilo njih koji su preneli informacije i kasnije pomno pratili moj slučaj. Još jednom zahvaljujem na ovom vrednom priznanju“, izjavio je Obradović nakon što je primio počasnu člansku kartu i plaketu.

Uručenju su prisustvovali i Vuk Cvijić, novinar NIN-a i član Nadzornog odbora NUNS-a, kao i Branislav Guta Grubački, osnivač i predsednik Pokreta „Novi optimizam“.

Komentari

Vaš komentar