Uz pomoć kol centara za vakcinaciju se prijavilo 26.000 najstarijih Beograđana

Vesti 29. jan 202110:52
Kol centar
Izvor: Beoinfo

Za proteklih jedanaest dana rada 17 opštinskih kol centara, kontaktirano je sa više od 84.000 najstarijih Beograđana, a njih 26.000 se prijavilo za vakcinaciju uz njihovu pomoć, rekla je danas za TV Prva gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Stanisavljević je rekla da se radilo o ljudima kojima je pomoć bila potrebna zato što ili nisu znali sami da popune obrazac E-uprave ili im je bio potreban prevoz.

„Za proteklih jedanaest dana, 1.200 ljudi je prevezeno do mesta za vakcinaciju i nazad, a nepokretne osobe vakcine dobijaju u svojim domovima“, istakla je Stanisavljević.

povezane vesti

Podsetila je da opštinski kol centri rade od 8 do 20 časova, uključujući i vikende, kao i da se, pored hala 3 i 11 na Beogradskom sajmu, i hala Belekpocentar na Novom Beogradu oprema kako bi sledeće nedelje proradila kao punkt za vakcinaciju, uz prethodnu saglasnost Ministarstva zdravlja.

Dodala je i da je veliki odziv za vakcinaciju među zaposlenima u sistemu socijalne zaštite, i da se do
prošle subote vakcinisalo više od 250 socijalnih radnika, gerontodomaćica, kao i korisnica i zaposlenih u Sigurnoj kući.

Komentari

Vaš komentar