Utisak: Zaćutali smo, na delu profesionalno prostituisanje

Vesti 02. maj. 202122:4634 komentara
Podeli:
Izvor: Nova S

Svi smo zaćutali i povukli se, poprimili smo mentalitet zarobljenika jer živimo u zarobljenoj zemlji, a u kojoj meri ćutimo u toj meri sebe poništavamo kao ljudsko biće, ocenili su gosti “Utiska nedelje”.

Gosti Olje Bećković bili su arhitekta Dragoljub Bakić, književnik Dragan Velikić i aktivista i odbornik “Srce grada” na Starom gradu Đorđe Miketić, koji su u emisiji govorili o „nepristojnom ćutanju“ na stvari koje nam se dešavaju u društvu.

Prema Bakićevom mišljenju, prvo su zaćutale institucije, odnosno profesionalci u njima.

Izvor : Nova S

“Imate tu na delu profesionalno prostituisanje. Oni su svi ucenjeni za mali konfor i na delu je manipulacija sa ljudima”, istakao je Bakić.

Toliko je tema, kako kaže, o kojima može da se priča. Naveo je da su u njegovoj profesiji, arhitekte potpuno zaćutale u Beogradu gde se to najviše vidi, “gde se urbanizam vodi iz inata, a gradska vlast radi sve protiv ovog grada i svojih građana”.

On je istakao da se ne oseća bespomoćno, ne ćuti i priča koliko može, ali da je gradska vlast Beograd uzela pod svoje i kao da su Beograđani sami sebi okrenuli leđa.

“Sad imate glavne arhiteteke nepoznatog zanimanja, potpuno pod vlašću političkih funkcionera, sprovodi se užasna politika koja ostavlja velike štete, njihovi tragovi su poražavajući u Beogradu”, istakao je Bakić, a prenosi „Nova.rs“.

Izvor : Nova S

Upitan o čemu je nepristojno ćutati, Dragan Velikić je rekao da su to po njemu porodično nasilje i nepravda koji ga potpuno, kako je rekao, čine tužnim jer smatra da svaki čovek ne treba da čuti i treba da kaže šta misli i po bilo koji cenu.

“Mislim da u onoj meri u kojoj mi ćutimo u toj meri poništavamo sebe kao ljudsko biće”, istakao je Velikić.

Izvor : Nova S

Đorđe Miketić je istakao da se stidi i da ima osećaj besa kada vidi u šta se Beograd pretvorio.

On je ocenio da su „svi simboli Beograda otišli na doboš“.

Komentari

Vaš komentar