Uspeh leskovačkih lekara: Poljaku odstranili bešiku sa tumorom i napravili novu

Vesti 30. nov 202120:38 10 komentara
Pixabay

Na odeljenju Urologije leskovačke Opšte bolnice hirurg Milan Petrović je, uz asistenciju Slavoljuba Mladenovića, uradio jednu od najsloženijih operacija i pacijentu, koji je došao iz Poljske, odstranio je bešiku sa tumorom i napravio novu bešiku koristeći debelo crevo.

„Kod ovakvih vrsta tumora jedini pravi lek je ono što smo mi uradili. Drugi način je izvlačenje stoma, odnosno kesa, ali pacijent to nije želeo“, rekao je Petrović na konferenciji za medije.

On je istakao da te operacije rade već desetak godina, zahvaljujući akademiku Hadži Đokiću koji u svetu ima najveću broj takvih hirurških zahvata.

U ovom slučaju je interesantno da se radi o sedamdesetpetogodišnjem pacijentu iz Poljske Jereneušu Rogavu, koji je u martu operisan u svojoj zemlji. Urađena mu je laserska operacija bešike, ali se tumor ponovo pojavio, pa su mu lekari preporučili postavljanje kesa, na šta nije pristao.

Tokom posete prijatelju Ljubiši Dičiću u Nišu došlo je do komplikacija, a Dičiću su prijatelji, koji su lekari, preporučili doktora Petrovića.

„Dobro se osećam, prošlo je dve nedelje od operacije i danas napuštam bolnicu kao zdrav čovek“, rekao je Rogav.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare