Uručene nagrade Grada Beograda za 2019. i 2020. godinu

Vesti 19. apr. 202116:481 komentar
Podeli:
Izvor: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC

U okviru manifestacije „Dani Beograda”, u ponedeljak su u Sava centru gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević na prigodnoj svečanosti uručili nagrade Beograda za 2019. i nagrade despot Stefan Lazarević za 2020. godinu.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što se obraća na dan kada su 1867. godine knezu Mihailu Obrenoviću na Kalamegdanskoj tvrđavi predati ključevi grada i kada je Beograd nakon tri veka otomanske okupacije postao srpski grad.

„Beograd je ponosan na svoju istoriju i nikada je neće zaboraviti. Prešli smo dug put od tih vremena i danas je Beograd moderna evropska prestonica u kojoj se intenzivno gradi, a naši sugrađani osećaju konkretan boljitak i napredak“, rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo.

Beograd, pre svega, čine ljude i ono što oni rade, naveo je Radojičić i poručio dobitnicima nagrada da su protekle dve godine učinili mnogo dobrih i važnih stvari za Beograd i Srbiju.

„Zato vam Grad ovom nagradom odaje najveće priznanje za izuzetan doprinos u oblastima umetnosti, muzike, medicine, nauke, arhitekture i urbanizma, pronalazaštva, obrazovanja, sporta, zaštite životne sredine, herojskih dela i drugog. Vaša posvećenost, entuzijazam, vredan rad i herojstvo doprinose da naš grad još brže napreduje i da se njegova slava prenosi i van granica naše zemlje“, poručio je Radojičić.

Izvor : Beoinfo

Nikodijević je rekao da u Beogradu živi, radi i stvara veliki broj izuzetnih pojedinaca koji su dokazani u svojim oblastima i dobijali su priznanja i van granica naše zemlje.

„Ovo je nekada bila Oktobarska nagrada, od 2003. godine je bila nagrada grada Beograda, a od prošle godine ona nosi naziv Despot Stefan Lazarević“, kazao je Nikodijević.

On je podsetio da se „Dani Beograda” prošle godine nisu obeležavali na ovaj način zbog pandemije, zbog čega su ove godine dodeljene nagrade za 2019. i 2020. godinu.

Gradske nagrade je dobilo više od 50 pojedinaca i institucija.

Komentari

Vaš komentar