Urednica „Podrinskih“: Je l’ moju glavu traže oni koji su tukli ljude čekićima?

Vesti 18. dec. 202114:48 > 15:06
Podeli:
Isidora Kovačević
Izvor: N1

Glavna i odgovorna urednica "Podrinskih" Isidora Kovačević izjavila je, obraćajući se okupljenima na ekološkom protestu ispred Vlade Srbije, da su juče u Šapcu osvanule poternice za njom. Ona je pozvala tužilaštvo i policiju da reaguju kako se takvi pozivi na linč nikome ne bi ponovili.

„Glava novinarke i urednice osvanula je juče na poternici na svim banderama, na svim zgradama, na svim automobilima, na stablima, parkovima u Šapcu. Ta glava je moja“, rekla je Kovačević obraćajući se sa stepenica na ulazu u zgradu Vlade.

Kako se navodi na poternici, nagrada za njenu glavu je „miran san Šapčana“.

„Ja ovoga puta pitam koji to Šapčani nemaju miran san ako ja dobijam toliku podršku svojih sugrađana. Da li su to oni koji su gazili ljude bagerom na mostu, da li su to oni koji su ih tukli čekičima, motkama i šipkama, da li su oni ljudi koji su sprečili Gradsko izbornu komisiju da radi za vreme izbora, da li su to oni koji su palili baklje za vreme vanrednog stanja na krovovima zgrada“, upitala je urednica „Podrinskih“.

Dodala je i da za sve navedeno ima dokaze koje je dostavila MUP-u, i da je postavljala pitanja da li su ta lica sankcionisana, na šta nikada nije dobila odgovor.

„Tražim da policija i tužilaštvo rade svoj posao kako se više nikada nikome ne bi ovo desilo“, poručila je Kovačević.

Ona je zahvalila okupljenima na razumevanju, podršci i pozivu da im se danas obrati.

Podsetimo, građani su se danas okupili ispred zgrade Vlade Srbije na protestu u organizaciji Ekološkog ustanka, kako bi se usprotivili planovima kompanije Rio Tinto da na području Jadra otvori rudnik litijuma.

Komentari

Vaš komentar