Upućivali kritike na rad vlasti, Vesić ih vređao na Fejsbuku pa „zaradio“ tužbu

Vesti 11. jan 202119:32 17 komentara

Inicijativa Ne davimo Beograd i Institut za urbane politike podneli su tužbu zbog povrede ugleda i časti, protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića. Kažu da su uvrede uvek dobijali nakon kritika koje su upućivali na račun gradske vlasti zbog štetnih projekata i rekonstrukcija ulica, čiji rokovi su u većini slučajeva probijeni.

Rupa do rupe, rupetina – tako već mesecima izgleda Ulica cara Dušana, čija je rekonstrukcija trebalo da bude završena još krajem 2019. Na propuste u radu na toj deonici, od ukupno četiri ulice, redovno su ukazivali iz Inicijative Ne davimo Beograd. Aktivista Dobrica Veselinović je tokom leta radnike pratio u stopu i o tome izveštavao na društvenim mrežama. Upravo to je na Fejsbuku komentarisao zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

„Koliko bolestan moraš da budeš pa da 30. jula u 13.55 sati na 35 stepeni obilaziš gradilište i sadistički se raduješ zato što nema radnika?Pa nema ih, sadisto, jer nije humano, a ni dozvoljeno da se radi pod punom opremom na 35 stepeni“, napisao je Vesić 1. avgusta.

PROČITAJTE I:

Da su sadisti, samo je jedna u nizu uvreda koju je drugi čovek grada uputio na račun predstavnika inicijative Ne davimo Beograd.

„Bila je serija uvreda gde bi Goran Vesić nakon nekih naših analiza ili iznošenja u javnosti štetnih projekata nas nazivao bolesnicima, sadistima, psihopatama, idiotima, neznalicama, bandom, sektom i sličnim različitim epitetima“, rekao je Radomir Lazović iz inicijative Ne davimo Beograd.

„Kritike na projekat koji je izazvao napade Gorana Vesića bila je ideja o Nacionalnom stadionu, stvar koja je isto bila jako problematična za njega i kritike bi je Košutnjak, posle velike mobilizacije građana na tu temu, Goran Vesić je umesto odgovorima uzvratio uvredama“, navodi Dobrica Veselinović iz inicijative Ne davimo Beograd.

Lazović: Tri puta pokušali da nam obiju prostorije

Sve uvrede koje su upućene aktivistima, u svojim naslovma citirali su provaldini mediji, a Goran Vesić je nakon toga nastavio u istom stilu.

„Kako su se psihopata Veselinović, poznat po tome da je iz kafića prozivao radnike da ne rade na plus 35, i njegov drugar Lazović obogatili preko Instituta za urbane politike, odkale uzimaju novac, pričaju sve više gluposti ili koriste sve jače supstance“, napisao je na Fejsbuku Vesić.

FoNet/Marija Đoković

„Njegove optužbe i tekstovi vode čak i do toga da su nam tri puta u roku od 10 dana napali prostorije i pokušali da obiju i preko terase uđu u prostorije ne Ne davimo Beograd“, rekao je Lazović.

Uvrede nisu mimoišle ni one koji rade u Institutu za urbane politike. Kažu da su napadi na njih usledili nakon upozoravanja javnosti da gradska vlast sprovodi štetan prokejat na Kosančićevom vencu.

„Zamenik se, umesto argumentovanim odgovorima na kritiku javnih politika koje on sprovodi kao funkcioner Grada Beograda, služi uvredama, neistinama i izmišljotinama, a ono što je učinio nama i našem profesionalnom, ali i ličnom radu, jeste veoma velika povreda ugleda i časti zbog koje on mora da odgovara“, smatra direktorka Instituta za urbane politike Iva Čukić.

Kako bi se zaštitili od uvreda, aktivisti su tužili zamenika gradonačelnika. Tako će, kako poručuju, nastaviti i ubuduće. Goran Vesić se za sada o svemu nije oglašavao.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare