UNS: TOK još nije odlučilo da li će preuzeti istragu ubistva Pantića

Vesti 02. dec 202217:14 2 komentara
N1

Tužilaštvo za organizovani kriminal još nije odlučilo da li će od Višeg javnog tužilaštva u Jagodini preuzeti nadležnost za istragu i gonjenje ubice novinara Milana Pantića, prenelo je Udruženje novinare Srbije (UNS).

Pročitajte još:

Tužilaštvo razmatra spise dostavljenog predmeta i obimnu dokumentaciju radi ocene postojanja osnova sumnje za zasnivanje nadležnosti, odnosno osnovanosti navoda da su izvršioci krivičnog dela ubistvo delovali kao organizovana kriminalna grupa, navodi se u odgovoru Tužilštva za UNS.

Udruženju je ponovo rečeno da je Više javno tužilaštvo u Jagodini krajem juna 2022. godine, po drugi put, dostavilo Tužilaštvu spise predmeta protiv nepoznatih izvršilaca, a koji je formiran zbog ubistva Milana Pantića 11. juna 2001. godine.

Ranije je UNS saznao da nema zakonskog roka u kom Tužilaštvo treba da donese odluku o tome da li će istraga ubistva novinara Milana Pantića preći u njihovu nadležnost.

Udruženju je tada odgovoreno da će iako ne postoje zakonski rokovi Tužilaštvo „uložiti maksimalne napore da razmotri dokaze i što pre donese odluku o ovom slučaju koji je od velike važnosti za javnost i državu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare