UNS: Srpska lista da prestane sa selekcijom srpskih medija na severu Kosova

Vesti 04. nov 202219:10 1 komentar
N1/arhiva

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da su srpski mediji na severu Kosova, izuzev televizije Most i portala Kosovo Onlajn, za današnju konferenciju za novinare mogli da saznaju od televizije Pink umesto od Srpske liste koja je bila organizator.

UNS i ogranak tog udruženja Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) pozvali su Srpsku listu da ne pravi selekciju novinara i da na dogadjaje koje organizuje poziva sve medije, bez diskriminacije.

Konferencija za novinare bila je posvećena razgovorima čelnika Srpske liste sa predsednikom Srbije povodom odluke vršioca dužnosti generalnog direktora Kosovske policije o suspenziji direktora Regionalne direkcije policije za region Sever Nenada Đurića.

Kako tvrde iz UNS-a, Đurić se i u sredu na konferenciji za novinare koju je organizovala Srpska lista, povodom odluke o preregistraciji srpskih tablica, obratio isključivo „odabranim medijima“, odnosno portalu Kosovo Onlajn i televiziji Most.

„UNS i DNKiM podsećaju Srpsku listu da je veoma važno da svi mediji koji rade na Kosovu i Metohiji, prenesu poruke lidera koji učestvuju u radu institucija u Prištini, posebno u trenutku izraženih tenzija na severu Kosova“, naveli su u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare