UNS: Policija da ispita zašto je Milanu Jovanoviću bilo onemogućeno kretanje

Vesti 29. mar. 202117:312 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Udruženje novinara Srbije zatražilo je da policija utvrdi sve okolnosti incidenta, u kojem je novinaru portala "Žig info" Milanu Jovanoviću na radnom zadatku bilo onemogućeno da se slobodno kreće.

U saopštenju je navedeno da je Jovanović obavestio UNS da ga je u ponedeljak zvao direktor gročanskog Vodovoda i obavestio da će radnici izaći na teren, kako bi proverili navode iz prijave Žig infa da Živadin Mitrić iz Vrčina na svojoj njivi ima nelegalan priključak gradske vode.

„Otišao sam da izveštavam za Žig info. Sve vreme sam sedeo u vozilu iz kog sam fotografisao njihov rad. Kada su radnici otišli, iz svog automobila je izašao Mitrić sa suprugom, zatvorili su metalnu kapiju i onemogućili mi da izađem. Tada mi se njegova supruga obratila rečima – Tu ćeš ostati, nećeš ni izaći“, rekao je Jovanović za UNS.

Dodao je da su ga zatim fotografisali i otišli, a on je automobilom udario u zatvorenu kapiju, izašao i slučaj prijavio policiji.

Jovanović kaže da policijsko obezbeđenje, koje mu je dodeljeno nakon što mu je zapaljena kuća u Vrčinu, nije bilo sa njim jer nije imao vremena da ih obavesti o ovom događaju, te da je samoinicijativno otišao da izveštava.

Smatra da mu je sloboda kretanja bila onemogućena, jer je Mitrić prijatelj Dragoljuba Simonovića, koji je prvostepeno osuđen za paljenje Jovanovićeve kuće, naveo je UNS.

Komentari

Vaš komentar