UNS osudio uvrede koje je novinarima uputio otac poslanika SNS iz Vranjske Banje

Vesti 07. jul 202217:011 komentar
Izvor: N1

Udruženje novinara Srbije osudilo je uvrede koje je novinarima portala InfoVranjske, Danas i N1 uputio otac poslanika Slaviše Bulatovića, Velimir Bulatović, i pozvao javne funkcionere i članove njihovih porodica da koriste primeren rečnik u javnom obraćanju i na društvenim mrežama.

Kako se navodi u saopštenju UNS, Bulatović je vređao novinare koji su objavili informaciju da je funkcioner Srpske napredne stranke otkupio deo nekadašnjeg školskog dvorišta na kojem gradi stambeni objekat i da je to uradio na osnovu, kako se sumnja, lažne dokumentacije.

Velimir Bulatović je 23. juna u objavi na svom Fejsbuk nalogu za novinare ove tri redakcije napisao da lažu, vređaju, da su autošovinisti i stoka novinarska, da bi pre dva dana, takođe na toj društvenoj mreži, više puta ponovio „stoka novinarska“, „bezočne laži“, „blate mene i moju porodicu“, kao i da se „stoka novinarska potpisuje kao S. Kostić“.

Imenovani Slavomir Kostić rekao je za UNS da su svi tekstovi rađeni na osnovu dokumentacije koje su dobili od stručnih službi Skupštine grada Vranja.

„Velimir Bulatović je bio direktor škole od koje je dobio kadrovski stan, koji je devedesetih otkupio. Otkupio je i dvorište sramnom odlukom Skupštine grada da mu to proda na osnovu falsifikovanog dokumenta, jer je zemljište bilo u svojini Grada Vranja. Tužilaštvo je pokrenulo predistražni postupak u vezi sa tim dokumentom“, naveo je Kostić.

On je istakao da Bulatović nije želeo da odgovara na pozive novinara u vezi sa dokumentima i da navode na osnovu te dokumentacije niko iz porodice Bulatović nije demantovao.

„Portal ima takvu uređivačku politiku da ne gleda kroz prste aktuelnoj vlasti na lokalu“, kazao je Kostić.

U saopštenju se navodi da je UNS pokušao da kontaktira poslanika Slavišu Bulatovića, a da je on odgovorio da je na sastanku i da posle toga nije odgovarao na poruke.

Komentari

Vaš komentar