UNS: OEBS reagovao na pretnje smrću uredniku Drvotehnike i na uvrede Sejdinoviću

Vesti 20. jul 202212:13 > 12:15 0 komentara
N1

Organizacija za evropsku saradnju i bezbednost (OEBS) objavila je da se pridružuje reakcijama Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i izražava zabrinutost zbog nedavnih verbalnih napada protiv urednika lista "Drvotehnika" Dragojla Blagojevića i novinara nedeljnika "Vreme" Nedima Sejdinovića, saopštio je UNS.

„Pretnje nasiljem su neprihvatljive u bilo kojoj demokratskoj zemlji i ne bi smele proći nekažnjeno“, navodi se u saopštenju OEBS-a, koje prenosi UNS.

OEBS je pohvalio brzu rekaciju tužilaštva u slučaju Blagojevića i pozvao sve nadležne organe da brzo i efikasno istraže sve pretnje novinarima.

Dragojlo Blagojević je u noći 12. jula telefonom dobio pretnje smrću od nepoznate muške osobe, koja se predstavila kao Stanko Vasić. Izjavu je u utorak dao Republičkom javnom tužilaštvu, a pretnje je 15. jula prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke Vladimir Djukanović u objavi na Tviteru napisao je da je Nedim Sejdinović „srbomrzac i novinar praseće glave“, što je redakcija nedeljnika „Vreme“ u svom saopštenju ocenila kao „crtanje mete na čelu i šovinističku optužbu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!