UNS: Agencija ne može da odlučuje ko će voditi novinarsko udruženje

Vesti 24. maj 202122:48 > 22:502 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) je danas "kategorički odbacilo i današnji, najnoviji pokušaj Agencije za sprečavanje korupcije da arbitrira u izborima za novo rukovodstvo najveće novinarske organizacije u Srbiji" - UNS.

Udruženje je ocenilo da je „u najmanju ruku cinična ponuda Agencije da na zahtev UNS-a rešava ko može da dodje na čelo Udruženja“.

Povezano:

„Državna agencija ne vidi sukob interesa u ideji da javni funkcioner vodi udruženje čiji je posao da, između ostalog, kontroliše i istražuje kako javni funkcioneri vrše državnu vlast. Srećom, Statut UNS-a štiti nezavisnost novinarske organizacije od uticaja države i javnih funkcionera koje država postavlja i plaća“, ocenilo je UNS.

Udruženje je istaklo da mu nije potrebna pomoć Agencije za sprečavanje korupcije da primene sopstveni Statut, a nije mu ptrebna ni pomoć u tumačenju da li javni funkcioner može da bude biran za predsednika novinarskog udruženja.

Kandidaciona komisija UNS-a odlučila je da Živojin Rakočević ne može da bude biran za predsednika UNS-a, jer je direktor Doma kulture u Gračanici, te je tako jedini kandidat za novi mandat ostao aktuelni predsednik UNS Vladimir Radomirović.

Komentari

Vaš komentar