United Media: Serije iz regiona za ceo svet

Vesti 13. jun 202211:37 > 13:50 0 komentara
United media

Izvršna direktorka kompanije United Media Aleksandra Subotić izjavila je za argentinski "Prensario" da kompanija, koja je prisutna u osam država jugoistočne Evrope, pravi televizijske serije koje se emituju u prajm tajmu širom regiona.

„United Media je integrisana medijska platforma koja radi u osam zemalja jugoistočne Evrope. Ona proizvodi više od 40.000 sati originalnog sadržaja godišnje, kao i vesti, serije, sportske prenose, zabavne sadržaje i dečije programe koje vodeći međunarodni operateri distribuiraju u 8,5 miliona domaćinstava,“ izjavila je ona u intervju za „Prensario Zone“ portal.

“Grupa emituje 55 kanala širom regiona, uključujući pet besplatnih kanala sa nacionalnom pokrivenošću: NOVA i Doma u Hrvatskoj, Nova u Bugarskoj, NOVA M u Crnoj Gori i Nova BH u Bosni i Hercegovini. Mi smo investirali i u digitalne forme koje neprestano rastu a naši portali su lideri u pogledu broja poseta u zemljama u kojim rade. U našem portfoliju se trenutno nalazi 28 portala,“ dodala je ona.

Pročitajte još:

„Prensario Zone“ piše da je Subotić naglasila „dobro razvijenu“ digitalnu distribuciju kompanije i njenu široko priznatu reklamnu platformu VIDA. „Vrlo smo ponosni na našu sopstvenu originalnu produkciju koja je naša strateška osnova. Uspeli smo da izgradimo jednu od najvećih produkcija u jugoistočnoj Evropi: lokalna fikcija, rijaliti i zabava, i naravno dnevna produkcija vesti,“ rekla je ona.

Neke od tih serija su uključene u LA Virtual Screenings festival. „Sve naše serije su najgledanije na svom području i uspešno se plasiraju na međunarodna tržišta bilo kao gotovi proizvodi ili kao formatski koncept. Naše serije su postale popularne u regionu i možete ih videti u najgledanijim terminima na najgledanijim kanalima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Crnoj Gori kao završeni proizvod, kao i u Mađarskoj, Ukrajini, Grčkoj, Slovačkoj i na drugim međunarodnim tržištima u lokalno prilagođenoj formi,“ rekla je Subotić.

United Media ima veoma raznovrstan katalog TV serija, od sadržaja pogodnih za platforme i Pay TV, do porodičnih komedija i romantičnih drama koje su pogodne za uređivački koncept univerzalnih kanala. Kompanija je prisutna na svim glavnim tržištima i naša strategija je da proizvodimo sadržaj iz našeg dela sveta koji ćemo dostaviti publici širom planete, kaže ona.

„Nedavno smo počeli emitovanje Best Men programa iz Hrvatske i već smo prodali tu seriju za prilogođavanje na svim tržištima jugoistočne Evrope. Mi sada proizvodimo drugu seriju Devil’s Throat iz Bugarske a prvu smo prodali u jugoistočnoj Evropi, SAD, Velikoj Britaniji, nordijskim zemljama, Brazilu i drugima. Radimo i na koprodukciji dva popularna naslova sa kojima ćemo uskoro izaći. Evropa će i dalje biti naše glavno tržište, a radimo na ekspanziji u Latinskoj Americi, pošto verujemo da će naši sadržaji biti uspešni tamo kao što su latinoameričke drama uspešne u našim zemljama“, dodala je.

Zabavna produkcija je veoma priznata, a Zvezde Granda su najpopularniji regionalni televizijski muzički program iz Srbije koji Grand Production organizuje kao takmičenje radi nalaženja novih talentovanih pevača koji se prijavljuju putem audicija. Primarno se emituje u Srbiji, ali je već 18 godina prisutan na komercijalnim TV kanalima širom bivše Jugoslavije.

Govoreći o trendovima, Subotić je rekla da „publika traži nezavisno izveštavanje i vrhunsku zabavu, uključujući lokalno proizvedene TV serije, takmičenja, kao i strane serije visokog kvaliteta i filmove“. „Mi smo usredsredili naše napore na održavanje pozicije tržišnog lidera i naš zadatak je da stalno postavljamo trendove, kreiramo odnose i nove vrednosti i navike gledalaca“, dodaje.

„Uvek smo se trudili da budemo inovativni, kreativni, originalni i jedinstveni, pokušavali smo da pokrenemo nove trendove i da pomeramo granice u pogledu sadržaja a to ćemo raditi i ubuduće. Usredsređeni smo na lokalnu produkciju i sinergiju TV i digitalnih kanala na način na koji stalno stvaramo dodatnu vrednost za sve naše ulagače“, rekla je Subotić.

„Mi i dalje proizvodimo najbolje moguće sadržaje za naše gledaoce, pomeramo granice i jačamo našu poziciju kao lidera na tržištu, ne samo u jugoistočnoj Evropi, veći globalno“, zaključila je izvršna direktorka United Media.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!