Unija sindikata: Ministarstvo nije odustalo od zatvaranja malih škola

Vesti 30. jun 202208:1711 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uprkos javnom protivljenju struke, nije odustalo od zatvaranja malih škola.

Izmene i dopune Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju propisuju da obrazovno-vaspitni rad od petog do osmog razreda može biti organizovan i u kombinovanom odeljenju, navodi sindikat.

Sindikat upozorava da se sada otišlo i korak dalje, jer se u Stručnom uputstvu o formiranju odeljenja i načinu finansiranja u osnovnim i srednjim školama za školsku 2022/23. godinu, propisuje da se obrazovno-vaspitni rad od prvog do četvrtog razreda, kao i od petog do osmog razreda može organizovati i u kombinovanom odeljenju.

Kombinovano odeljenje sastavljeno je od učenika dva razreda i može da ima do 15 učenika, a odeljenje od tri ili četiri razreda do 10 učenika, navodi se u objašnjenju.

Nisu dovoljno maltretirani prosvetni radnici, nego će sada i male škole zatvarati, život malog mesta upropašćavati, a kolege će ostajati na ulici, ističu u sindikatu.

Komentari

Vaš komentar