Francuska dozvolila ulazak građanima Srbije, ali ne svima

Vesti 09. jun. 202115:54 > 00:0737 komentara
Podeli:
Francuska
Izvor: REUTERS/Eric Gaillard

Državljani Srbije od 9. juna mogu da uđu u Francusku, ali samo pod uslovom da su revakcinisani najmanje 14 dana pre putovanja i to isključivo vakcinama Fajzer i AstraZeneka. Uz to, čak i vakcinisani građani moraju prilikom ulaska da imaju negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 72 sata, potvrdilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Putnici koji nisu vakcinisani, odnosno revakcinisani, mogu da uđu u Francusku ukoliko prilože dokaz o regulisanom boravku u Francuskoj ili nekoj od zemalja EU, uz obavezan negativan PCR ili antigenski test.

Povezane vesti:

Ograničenje ne važi ni za nosioce studentske ili vize za duži boravak, zdravstvene radnike ili istraživače koji u Francusku dolaze radi obavljanja svoje profesije, zatim zaposlene u sektoru transporta (pomorci, vozači kamiona), kao i za nosioce diplomatskih ili službenih pasoša.

Ulazak u Francusku omogućen je i građanima Srbije koji imaju dokaz da njihovo putovanje podrazumeva tranzit preko jednog od aerodroma u Francuskoj, najduže do 24 časa.

Državljani Srbije iz navedenih kategorija mogu biti podvrgnuti i nasumičnom antigenskom testiranju prilikom ulaska u zemlju, uz određivanje mera samoizolacije u trajanju od sedam dana.

Ukoliko planirate da provedete odmor u inostranstvu, pročitajte informacije o uslovima za ulazak u države koje posećuje najveći broj građana Srbije.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

 

Komentari

Vaš komentar